10 gode med koldskål

Er du ved at være træt af koldskål for i år…

… eller hører du simpelthen bare til et af de særlige mennesker der ikke kan lide eller måske bare har fået nok af koldskål ligegyldig hvornår på året jeg spørger?

Ja så skal du nok bare springe det her indlæg over eller crazy vild idé!!! Måske læse det og se om der alligevel er en variant der kan friste😉!

I min barndom var koldskål en af de tre dessertlignende aftensmadsmuligheder jeg kunne være heldige at få.

De to andre var pandekager og ridengrød mmm…

For én der ikke var så meget til traditionel aftensmad var det meget som at vinde i lotteriet når det skete. I dag er det alle måltider der er at vinde i lotteriet😂!

Men altså koldskål

  1. Den måde jeg voksede op med at se min mor lave koldskål på var med en æggesnaps af æggeblommer, sukker og vanilje tilsat kærnemælk
  2. I dag kender jeg en nem version der laves uden at skulle piske æggesnaps først. Den kræver ca. en del cremefraiche og to dele kærnemælk, tilsæt sukker og vanilje efter smag og vupti så er der lyn-koldskål helt uden æg! I øvrigt kom jeg lidt til kort da jeg skulle have koldskåls-ideer spredt ud på ti punkter, så jeg håber du bærer lidt over med mig i forhold til antallet i dag;o)
  3. Koldskål med jordbær. Blendet eller hakket efter smag. Husk at smage til med sukker.
  4. Koldskål med rabarber.
  5. Koldskål med hindbær.
  6. Koldskål med blendet banan.
  7. Koldskål med kokostwist. Tilsæt lidt kokosmælk.
  8. Koldskål som smoothie med sugerør til f.eks. brunche i stedet for ren frugt/grøntsagssmoothie.
  9. Snydeversionen hvor du i stedet for frugt kommer syltetøj i. Har du mange æbler kan du skrælle og bage dem med kanel og mose med en gaffel og lave en æble/kanel-koldskål.
  10. Du kan også riste flager af korn eller hakkede nødder på panden, i lidt honning eller sirup og bruge det som drys i stedet for kammerjunker.

 

Det hele kunne nok godt være kogt ned til; at alt sød frugt kan moses og tilsættes koldskål😉!

Bare være obs. på at syren kan få koldskål til at skille, så rør mindst muligt i den efter frugten er tilsat. Ooog gå uden om ananas, og citrusfrugter😉. Banan er den nemmeste pga. det lave syreindhold, så her behøver du ikke være helt så påpasselig.

På grund af det høje sukkerindhold i koldskål, er det vigtigt at tænke det som en dessert eller luksusting til særlige lejligheder, meeeen weekenderene kan jo også være ret så særlige😂!

Velbekommen

Charlotte fra esskocha.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *