DISNEY MED RØDE STRØMPER

 Jeg eeeeeelsker Disney!

 

Fordi de universer de har skabt er helt igennem fantastiske på en skøn drømmende måde!

Som barn tror jeg ikke jeg fik set en eneste af Walt Disneys film, men Disneys Juleshow har været en del af min juleaften så længe jeg kan huske. I alle de år hvor heste var en stor del af mit liv, 26 for at være præcis, var det faktisk ret svært for mig at nå hjem og se juleshow og det siger vildt meget om hvor vigtige heste var for mig, for jeg VILLE virkelig gerne se det hvert år,det føltes lidt som om det blev rigtig juleaften når jeg så Mickey, Pluto og Chip og Chap og alle de andre😊.

I dag har jeg set en god portion Disney film og på hver deres måde er de virkelig fantastiske, men jeg synes måske nok jeg bliver lidt stram i betrækket over at vidne det kvindesyn og børnesyn der lægges for dagen. For Snehvide er da sød og smuk men mildest talt også voldsomt naiv ja helt ærlig er hun ikke helt blank?

Hvem ville blive ved med at vise så meget tillid til fremmed når man ved man har en stedmor der prøver at slå en ihjel? Askepot og Tornerose er en smule bedre, men stadig sådan lidt hjælpeløse.

Men med Belle fra Skønheden og udyret begyndte Disney virkelig at rykke. En pige der sætter sig imod og træffer sin egne beslutninger, alt imens hun ikke bliver kold, men ser det gode et uventet sted!

Og så er der historien om Tiana som jeg faktisk indrømmet ikke har set men hvor traileren klart vidner om at nu har Disney for alvor fået rødstrømpe-sparket sig selv ind i det 2100 århundrede. Pochahontas tog de store skridt på vejen, men med Tiana er det nu en helt legitim drøm for små piger, at de f.eks. ønsker at åbne deres egen restaurant!

Jeg bukker og najer for at Disney i dag viser min pige at hun skal gå efter sine drømme. At hun skal tro på sig selv, kæmpe for det hun vil og så vide at alt kan ske!

Men først må du tro på det!

Og så kan det sgu godt være at Disney er lavet for børn, men pointen er filfælme for voksne også.

Kæmp for det du tror på.

Tror du på fred i verden,så kæmp for det!

Tror du på bæredygtighed og økologi, så kæmp for det.

Tror du din lykke er at blive skuespiller (eller noget hvilket som helst andet), så kæmp for det!

Jeg planlægger at støtte min datter i at følge sine drømme. Og på vejen dertil skal vi nok få lært alt det der med tillid, ærlighed, respekt og accept, demokrati og frihed.

Og ved du hvad, jeg er slet ikke bekymret for hun er allerede bedre til af dele end jeg nogensinde har været. Så på en måde er hun allerede lidt et forbillede helt uden at vide det og helt uden at det betyder det mindste for hende, hun gør det bare uden at hun føler der går noget af hende. Ja faktisk tror jeg at hun føler hun vinder noget på at dele!

🌟 🌟 🌟

WALT DISNEY

skal have den 3. stjerne på min Wall of Respect

♥️ ♥️ ♥️

 Det med at dele har lige sat gang i en masse tanker så det må jeg bestemt summe mere over😉!

Hvordan har du det med Disney, og hvad er dit bedste minde, det kan jo godt være et nyere et af slagsen😉?

(C) All Disney photos is the property of Disney Inc. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *