Du har ændret dig!

Mandag:

Først følte min indre tiger sig lidt trådt over sin følsomme hale. Men lige før den gjorde alvor om tanken om et modangreb, gik det op for mig at ja jeg har ændret mig. Og helt ærligt så er jeg okay med det. Ting omkring mig har ændret sig. Min mand, min datter, vores hjem, intet er som da vi mødte hinanden for ni år siden.

Så ja. Jeg har ændret mig.

Faktisk har jeg ændret mig så meget at jeg mener at det er kommet for at blive. I dag vil jeg have lov til/kræver jeg at være alle sider af mig. Jeg snakker ikke løs hvis jeg har en stille dag. Jeg griner ikke hvis jeg er tænksom (eller ikke altid i hvert fald😂), trist eller presset. Jeg arbejder med livet på min måde, i mit tempo og det jeg gør, er nok også nyt. Jeg har ikke en hund eller hest i mit liv (for tiden😉) som giver mig rolige øjeblikke, som jeg først nu er rigtig ved at indse værdien af. Jeg skal finde stunder der giver mig ro og fylder brændstof på mig, på en ny måde. I skrivende stund overvejer jeg muligheden for efter arbejde at indlægge en fast omvej forbi havet. Måske den strand med trapperne så får jeg oz en smule motion😉.

Pause i skrivningen…

Tirsdag:

Jeg tog på stranden. Den gamle strand jeg er kommet på, siden jeg var helt lille fordi det er den der ligger ved mine forældres sommerhus. På vejen hjem kørte jeg forbi sommerhuset. Og de var der. Mine forældre. Et godt varmt kram og så ned og hente skønlingen. Hjemme, var manden min, i gang på havetraktoren og det eneste jeg tænkte var at så kunne jeg komme ud med den lille (græsslåmaskine) og slå om buske, træer og kanter.

Turen til stranden hjalp. Senere sagde Jakob at han var blevet lidt overrasket. Jeg plejer ikke at springe ud når jeg kommer hjem. Jeg plejer at sætte mig og slappe og så er den dag gået!

Tænk hvis det var havet, duften stranden der gjorde det for mig?

Onsdag:

Hvad er det egentlig der er galt med at ændre sig?

Hele livet ændre vi os mere eller mindre. Hvis vi ikke gør, er den i hvert fald helt gal!

Når man går fra barn ind i puberteten kan det vist godt være svært for forældrene at følge med. Jeg gik fra at være en åbenmundet smilende pige til at være mere tænksom og inde-i-mig-selv. Jeg husker det ikke som om jeg var sur og umulig, men jeg har klart taget et spring i en ny retning. Jeg tror det var svært for særlig min mor, der var van til at have en glad og snaksagelig datter. Nu delte jeg pludselig ikke længere alting. Og det må have føltes mærkeligt. Hvad enten man er forberedt på forandringer eller ej så er det sjældent man rigtig, sådan rigtig rigtig, kan forestille sig dem. Og vanemennesker som vi er, bliver vi utrygge og måske også lidt bange og bekymrede for det nye vi ikke længere kender så godt som vi troede vi gjorde.

Jeg kan slå fast med syvtommersøm at jeg er kæmpe fan af vaner, traditioner, rutiner og ja kald mig bare lidt konservativ, det er okay 😊så længe vi taler om hvor nisserne skal sidde til jul og hvilken sang der skal synges til sidst juleaften, så må du gerne😂! Men når det gælder vores udvikling som mennesker så er jeg ikke til den der med at en gammel hund aldrig kan lære nye tricks eller at jeg er som jeg er eller nu har jeg gjort sådan i 20 år hvorfor skal jeg lave om på det nu! Nej…  jeg tror på at vi alle kan hoppe ud af den kasse vi selv (eller verden) har plantet os i. Vi skal ikke altid være den samme hele livet. Det er sundt at få nye interesser, sætte sig nye mål og følge sin indre lyst til at hoppe jublende rundt eller sidde mut i et hjørne, der skal være plads til alle siderne af dig. Også selv om det med garanti skaber utryghed for dine (mine) omgivelser; for hun “plejer” jo at være “sådan her” og nu er hun pludselig “en helt anden”?!

Og nej frygt ikke når jeg viser andre sider af mig. Jeg er stadig mig. Jeg er bare mere hele mig!!!

 

Tanker ud af boksen kræver mennesker ud af boksen😉!

1 thought on “Du har ændret dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *