Hjemmelavet pesto

En fiskeret…

Pesto
Mad

… kan virkelig være noget af det mest simple i verden.

Fisk er hurtigt og sundt og så elsker jeg fisk, ja faktisk er jeg meget mere et f-menneske end et k-menneske😉!

Her er én som jeg lavede i onsdags:

Toskefilet med hjemmelavet tomatpesto, bulgur vendt med en citrusdressing og smørstegt selleri med timian.

Pestoen:

Soltørrede tomater, mandler (ristet på panden) parmesan, frisk basilikum, salt og peber og olie til at opnå den rigtige konsistens. Det hele blendes og smages til.

Selleri:

Selleri skrælles med kniv og skæres i store skiver af ca. 1,5 cm. tykkelse. Steges i smør og timian, salt og peber til de er næsten møre.

Selleri og smørsovs fordeles i ildfast fad og toskefileterne lægges ovenpå og pestoen fordeles rundhåndet på fisken og bages ved 180°c i ca. 10 min, alt efter fileternes tykkelse, tjek gerne efter 8 min og vurder derfra.

Bulgur koges efter anvisning.

Citrusdressing:

Lime og citron rives fint og saften presses ud over. Tilsæt en smule salt,  peber og sukker. Det er sandsynligvis også mere sukker du skal tilføre for at justere og optimere smagen til sidst.

Stil skålen med saft og skal, skråt på et viskestykke og pisk med piskeris mens du langsomt hælder olie i. Du vil mærke at dressingen stille og roligt bliver tykkere. Når du synes den er som du vil have den, smager du til med sukker og evt. salt og peber.

Den færdigkogte bulgur vendes med dressingen.

Velbekommen

Nu vil jeg tage på skiferie til Trysil og så ses vi om en uges tid.

Hav en skøn uge med masser af fjol😉!

♥️ ♥️ ♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *