Hjælp der er gået brænd i den…

… for mig igen!!!

🔥 🔥 🔥

Heldigvis er det bare brændenælder der igen har fået lov at komme med i køkkenet.

Så er du en af dem der ikke lige ligger inde med en køkkenhave, men alligevel synes det er sjovt at tage ungerne med ud og plukke noget der kan spises, så se med her.

Tanken om at spise brændnælder kan for mange børn godt lyde ret så mærkeligt. De der stikkere som gør så f… ondt og som de prøver at undgå hele dagen. Dem kan man spise? Det er sjovt at se deres undren!

Men jo det kan de jo. Plukket med handsker. Vasket og kogt. I dag brugt til pesto og i sauce.

Pesto af ristede mandler, parmesan, hakkede brændenælder salt peber og olie.

Bechamelsauce (eller bare gør som hvis du ville lave persillesauce) lavet på varm olie, drys med lidt mel, rør godt til det bobler, tilsæt mælk og evt. lidt fløde lidt ad gangen så saucen ikke bliver for tynd. Når den bobler lidt igen og den ikke bliver tykkere stopper du. Smag til med hønsefond/ bouillon. Salt og peber. Kort før servering tilsættes hakkede brændnælder og evt. lidt af kogevandet fra brændenælderne.

Vi har fået kulmulefilet bagt med brændenældepestoen ved 160° i 20 min. Ris og dampede gulerødder/ærter sammen med brændenældesaucen. Kulmulen smager meget fredeligt og har en lidt atypiske struktur, fordi lamellerne er langt mindre end hos f.eks. torsken. Men den kan klart anbefales som en meget børnevenlig fisk som generelt er i sæson hele året (vidst pånær december) men som gyder her sidst på foråret start sommeren, så måske man med det i baghovedet skal lade den havde fred en måneds tid😊. Den lægger dog to til fire millioner æg så skulle du komme til at spise en kulmule i juni går det nok også😂!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *