Husker du at se op når du er i København?

I lørdags skulle vi en tur i Holmens kirke og til bryllupsreception og på vej derhen, heldigvis for en gang skyld i rigtig god tid, havde vi både tid til at se op og kigge indenfor i det Kongelige Teater!

Jeg bliver altid, i hvert fald når jeg har tid, mindet om hvor fantastisk smuk København er!

Men hvad skete der egentlig lige for måden at bygge og tegne på i dag?

Hvornår er der sidst blevet bygget et hus med smukke figurer og udskæringer eller støbninger (ja jeg aner ikke hvad det hedder)?

Hvorfor springer vi over hvor gærdet er lavest?

Hvorfor bygger vi ikke mere af det smukke, i samme stil som de gamle huse?

København

Hvorfor skal der klaskes glasfacader op rundt omkring i mange storbyer, midt imellem de smukkeste huse? Hvorfor kan vi ikke gå retro eller undskyld vintage, på arkitekturen og få lidt af det fra Christian den 4.’s tid tilbage?

 

På mange måder er vi bedre stillet end nogensinde før, men det virker ikke som om vi lægger samme omhu i at skabe noget værdifuldt for vore efterkommere!

Hvad er der egentlig bygget de sidste 40 år som vi kan være stolte over at vores oldebørn skal gå og kigge op på?

Nogen gode forslag?

For jeg er helt blank!

Det er muligt at det før i tiden har betydet noget helt andet end i dag at være omhyggelig med detaljer og vise hvad man kunne, men på mange andre måder har vi jo stadig travlt med at vise hvad vi kan. Bare se på mig der blogger og alle der facebooker og instagrammer, vi vil gerne vise alverdens ting frem, men når der skal bygges så er vi til hurtige løsninger, måske fordi der skal vækstens og tjenes penge og det bliver der kun hvis bygherre hurtigt er videre til en ny opgave.

Til gengæld vil vi gerne stille sjove fallosagtige skulpturer op alle vegne. Og det kan da godt være at jeg har en under-bæltestedet-tankegang (uden tvivl😉), men det er altså svært for mig ikke at synes der er mange der har en mistænkelig lighed med you know what!

Skulpturer

Jeg ville synes det var skønt, hvis udsmykningen igen kunne finde tilbage på vores bygninger.

Måske ikke lige som hængende fallossymboler, men lidt rosenkranse og duer med olivengrene kunne vi måske godt få plads til!?

Charlotte fra esskocha.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *