Blomst

Livet i haven…

…er bare noget af det bedste ved at have fået hus.

Jeg elsker virkelig årstiderne og det at komme ud og tulle rundt her i foråret er vildt skønt.

Lige nu hvor alt springer ud har jeg fået købt og plantet en hel del.

Forårsplantning

En lille hæk af blodribes ned mod bålstedet er komme op. Manden min gav endelig grønt lys til at der kunne plantes på tværs af plænen jubiiii. Jeg prøver at skabe små rum og gemmesteder så jeg er megaglad, selv om jeg er lidt utålmodig. For når man planter på livet løs og det så kun fylder 20 cm. diameter og nærmest også opad, så kan man jo godt tænke at der kommer til at gå lidt tid før man kan bruge det til gemmeleg! Nå, men nu er der i hvert fald kommet endnu en hindbær i haven. Der er kommet en han og en hun honningbær (også kaldet majbær, fordi de skulle give bær allerede før de første jordbær. Det er ski da smart at kunne få bær så tidligt, tænker jeg), en gojibusk som skulle være absurd sund, så jeg kommer til at leve til at se mine tip tip tip oldebørn…hmm gad vide hvad år de bliver født i og hvordan verden ser ud der…. Derudover har vi stadig en brombærbusk der kæmper sig vej frem i verden (den lille stikkejavertus gren) og et kirsebærtræ der ser ud til at sætte mange knopper i år…

Køkkenhave

Jeg har også plantet havtorn på vores lille bakke ved siden af skønlingens hule i den uægte jasmin…

Jasmin
Skønlingens hule

…og manden min har hentet jord på genbrugspladsen. Det er altså smart at man kan hente det formuldede køkkenaffald dernede!

Muld

Herhjemme har vi denne her som min mand var så fornuftigt at ønske sig (og fik af mig) i julegave:

Kompost

Jeg elsker at gå rundt i haven og se alt det der er ved at skyde. Jeg tror jeg bliver glædelig overrasket over f.eks. at kunne se at der kommer lupiner og rabarber op, hvor man for kort tid siden nærmest ville have troet at planten var død. Det samme med krydderurterne, hvor estragonen, oreganoen, persillen og purløg også rør på sig. Det er bare en dejlig fornemmelse at mærke livets gang på en ny måde. Er faktisk lidt overrasket over den følelse det giver mig. Det er faktisk lidt den samme følelse som havet giver mig!

Køkkenhave

Den der natur den kan altså en ting eller to.

Mere af den til mig tak;0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *