Mad (og ærlighed)

… gør glad! 

Og der skal ikke meget rødbede til for at gøre dagen pink. Okay måske ikke hele dagen men i hvert fald brødet!

1480070229825

De smukkeste efterårs-rødbedeboller… pga. en rest rødbeder, hvidkål og kartofler😊. Synes det til forveksling kunne ligne hindbærsorbet så nu går jeg rundt og er mega is-lækker-sulten😉!

Frokosten i dag…

1480071690675

… har været en kokos-oksegryde der var krydret med allehånde, kardemomme, rød karrypasta, durban curry og ingefær og faktisk blev helt brun! Det gode ved durban karryen er at også de mest følsomme glutenallergikere kan tåle den og så har den en særlig karakter jeg er ved at få smag for. Den bliver dog hurtig ret mørk når man rister den af så hold et skarpt øje med den!

1480070284138

Billedet er af tilbehøret der var snittet fennikel med citronsaft og lidt salt og  sukker, bagt i ovnen ved høj temperatur for at give lidt farve, valnødder og græskarkerner blev ristet af og til sidst blev det hele toppet med granatæblekerner og serveret med halve bagte kartofler.

Næste morgen meget tidligt:

Jeg er lige vågnet og ligger og tænker at jeg ikke har været sådan rigtig ærlig i det her indlæg, der mangler lige en bekendelse; for den der flotte pink rødebedefarvede dej blev altså ikke til super lækrer boller (selv om vores madelskende praktikant vandt en stor stjerne ved, helt af sig selv, at sige at de var gode😉!), så blev jeg slået godt og grundigt oven i hovedet med at jeg skal blive bedre til at holde mig selv tilbage når jeg bruger rester i dejen! Men der var jo heller ikke kun rødbeder i, der var også lidt hvidkål og så det der nok ødelagde det for mig… alt alt for mange kartofler!!! Jeg har for længe siden erkendt at det kan være svært for et brød ikke at falde sammen og blive meget klægt med rester, det er lidt nemmere med boller, men når jeg ikke engang kan få dem gode så må jeg se i øjnene at dejen bare ikke kan bære helt så meget  som jeg altid håber den kan. Resultatet er at noget ender i skraldespanden og så er genbrug at rester vendt til mere affald og det var ikke lige det jeg gik efter😕!

Den brune kokossauce skal også lige have en efterskrift, for det var vi nogen stykker der synes var lidt spøjst! En kokossauce skal da være lys, skal den ikke? Eller skulle jeg bare lade være at kalde den en kokossauce, så der ikke var de forventninger?

Smag og forventninger er altså lidt en spændende overvejelse, for det jeg ser bliver jo lagret i det jeg tror jeg skal spise og når det ikke matcher virker det som om en ret, selv om den ved en blindsmagning måske ville smage fint, ikke rigtig falder i god jord, fordi den bare rammer ved siden af forventningerne! Når jeg laver maden ved jeg jo selv hvad der er i og hvad der har farvet den, men dét ved alle andre ikke! Min egen viden er måske med til at øge min tolerance for at f. eks. kokossauce kan blive brun? Hvorimod jeg ikke er sikker på at jeg ville have haft den samme, skal vi kalde det, overbærenhed overfor farven hvis jeg ikke havde kendte og nurset saucen fra den var helt spæd!

Summa summarum er, at jeg godt gad at være sådan en af de der bloggere der altid kunne poste fantastiske ting der gik op i en højere enhed, men så ville det nok være fordi jeg enten løg lidt, var supermand eller fordi jeg var holdt op med at udfordre mig selv! Og da ærlighed står mig temmelig nært og jeg heller will drop dead end at stoppe med at eksperimentere, så vil jeg fejle og det skal der også blogges om, for det er fejl og kriser vi lære allermest af!

Hvilken køkkenbommert er din største, eller hvilken kan du huske, måske andres? Og sker det mest ved særlige lejligheder eller til hverdag?

♥️ ♥️ ♥️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *