…mig


 

 

♥️

_20161007_080717

♥️ ♥️ ♥️

Kan kontaktes på: galotte@live.dk

VIGTIGE ORD FOR OG OM MIG:

♥PASSION 

♥bæredygtighed mentalt og globalt 

♥lykkeøjeblikke

♥reflektion

♥idéer

♥leg

 

Jeg:

♥introvert tænker 

♥mor 

♥uendelig kærlighed for alt naturligt

♥uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom

♥arbejder i en udflytterbørnehave med de absolut bedste rammer både ude og inde og elsker kombinationen af mad og børneliv

♥født 21. august 1976

♥️Charlotte Skov Eskildsen


Hvem er jeg? 

…hvordan svarer man lige på det?

…og hvad betyder det egentlig?

Hvis jeg skal sige noget om hvem jeg er, så skal jeg vel fortælle what I’m all about…

dsc_1210

Hvad der betyder noget for mig og hvad jeg vil i mit liv? Faktisk får jeg lige nu en sådan lidt anspændt følelse i kroppen, ved ikke helt hvorfor! Måske noget med at det er mærkeligt ikke at kunne svare med få ord på hvad jeg er for en! Eller også er det fordi jeg er bange for ikke at få det hele med eller fordi jeg er bange for hvad du vil tænke! Måske vil det virke for banalt, for naivt, er det med fare for ikke at få den berygtede anerkendelse, ikke at blive elsket som den jeg er, at jeg føler en kriblen i kroppen over at skrive lige nu.

Først er jeg nød til at komme med en indrømmelse:

Alt hvad jeg nu vil skrive er min egen tolkning af mig og jeg ved (desværre) godt at jeg ikke lever op til alt det jeg ville ønske jeg stod for. Jeg kan fortælle hvad der er vigtigt for mig, men jeg kan ikke love at mit temperament og min skruptossede humor, ikke løber af med mig og tvinger mig til at afvige fra mine velmente udtalelser om at jeg er en helgen der aldrig laver fejl, for hold da fest jeg har meget at lære, så hvis jeg kommer til at lyde hellig og for god til denne verden, så er det fordi det ikke er hele billedet, men kun det jeg stiler imod jeg vil skrive om i dag.

Måske jeg en anden dag tør skrive om alt det jeg ikke er stolt af, alt det jeg arbejder på at gøre bedre!

 

Passion

Jeg synes at passion er drivkraften i alt der spreder glæde. Hvis jeg møder mennesker der laver noget eller taler om noget de brænder for så smitter det. Det satte sig fast for år tilbage da jeg undrede mig over hvorfor jeg kunne finde nogle mænd tiltrækkende, som jeg egentlig ikke synes var særlig lækrer efter mine normale standarder😘. Det var fordi deres passion for det de formidlede spredte sig til deres øjne og den intensitet de talte og agerede med. Når vi går op i noget med hud og hår, krop og sjæl, så lever vi på den der helt særlige måde som kan sprede sig som ringe i vandet. Jeg gribes af andres, men også mine egne passioner og de skaber positive spændinger i kroppen, sommerfugle bliver til elefanter og pludselig kan jeg gå på vandet. Passion kan flytte verden!

 

Autencitet

…og ærlighed gør bare livet så meget mere rigtigt. Dét ikke at skulle fake, det at kunne være 100% mig selv, med hud og hår er ultra vigtigt for mig. Jeg synes alle skal være mest muligt sig selv, med mindre det kan skade nogle, og så er vi ligesom lidt et andet sted!!! Samtidig med at jeg synes den perfekte verden skal give plads og mulighed for at vi alle kan være den bedste udgave af os selv, så kommer jeg tit til at tænke på hvorfor så mange holder igen, går lidt som skygger af sig selv, ikke tør lave fis eller diskutere…er det den der ubehag jeg i hvert fald selv har det frygtelig dårligt med, den der kommer når jeg har været lidt for kæk og er kommet til at træde andre over tæerne eller stukket til deres bløde ømme punkter, der får nogen mennesker til at lægge en dæmper på sig selv, eller er det deres natur? Er der nogen der tænker; hellere holde lav profil end skille sig ud, fordi det føles mere trygt og sikkert! Hvad ville de tavse sige hvis de begyndte at tale og afbryde for det bliver nok nødvendigt når vi (læs jeg) ikke altid er god til at give plads?

Men det at kunne vise sig helt ærligt, det betyder virkelig meget for mig!

Natur, bæredygtighed og økologi

Kært barn har mange navne.

Samme side af samme sag.

Naturen kan jeg ikke leve uden; freden, duftene, blæsten, kulden og varmen, lyset, regnen og sneen, havet og dyrerne. ja særligt dyrerne har fyldt hele mit liv, lige indtil nu hvor jeg for første gang prøver at leve uden dyr i mit liv. Som gammel hestepige (fra jeg var 10 til jeg var 35 år) og med hund, fugle og kanin, har dyr været en kæmpe glæde i mit liv.

Og når jeg så sætter så stor pris på naturen er det mig komplet umuligt at forstå hvorfor at alt hvad vi mennesker gør, skal stå i skærende kontrast til hvad der gavner naturen (med naturen tænker jeg økosystemer, med dyr, mennesker, planter miljø ja alt liv jeg kan forestille mig)?

Hvordan endte vi lige med at skabe sådan nogle vilkår for os selv, som på rigtig mange måder ikke kan fungere i samspil med naturen?

Naturen selv, ja den har formået i millioner af år at tilpasse sig, men så kom mennesket på besøg og de nægtede pænt meget at daffe, de blev til kaffe og natmad og da de kunne se at værterne var trætte fandt de ikke på at hjælpe med oprydningen, næ.. så tænkte de kun på sig selv og hvordan de kunne opretholde deres eget liv, med alle de naturødelæggende konsekvenser det måtte have!

Økologi burde ikke være noget der skal vælges til, det burde være sådan alt blev produceret!!!

En verden i balance, frem for en verden i konstant vækst, må være målet!!!

Inde i mig

…gemmer der sig en fjollet pige, der værdsætter et godt grin, også af hende selv, som arbejder bedst alene, tror hun i hvert fald selv. En pige der gerne vil gøre det så godt som muligt og som lige er ved at opdage at hun kæmper med en smule mindreværd i forhold til om det hun har på hjertet er vigtigt nok, godt nok, klogt nok etc. til at andre vil synes det er noget værd. En pige der gerne ville være mere frembrusende mht. at tro på sine egne ideer og drømme. En pige der arbejder på at blive bedre til at gå efter det hun vil, uden at tage kritik og andres tanker alt for tungt. En pige der forsøger at lære at bruge kritik på en ny måde så hun får noget ud af det i stedet for at bøje af og ikke gå videre med det hun vil.

Jeg vil lære, at lære af kritik, jeg vil lære at blive bedre til at få det bedste ud af alt og så vil jeg blive ved med at lytte til mennesker omkring mig og blive endnu bedre til det, samtidig med at jeg vil holde fast i min egen mission.

 

Introvert, iderig og tænkende

…betyder at jeg lader op alene og aflader sammen med andre. Det skal ikke forstås som at jeg er kæmpe genert (det er jeg men har taget en beslutning om at det ikke skal styre mig) eller ikke holder af, at være sammen med andre, for det gør jeg!!!

Alene og med stilhed omkring mig får jeg skøre, sjove brugbare og helt hen i skoven spøjse ideer, som jeg elsker at tumle med og som giver mig gnist i øjnene og energi at køre på!

Vigtigere end alt andet

…er min datter, hendes sundhed, liv og lykke. Der kommer aldrig noget op på siden af det. Og hvis jeg skal finde et svar på hvorfor vi mennesker ikke gør mere for naturen, flygtninge og andre/andet i nød, så ligger det her! For jeg kender ingen der ikke sætter deres egen familie og sikkerhed først!

 

Lykke

Lykke for mig er (heldigvis) rigtig mange ting.

Fred og ro

Larm og latter der kommer ægte nede fra maven

Fnisen og indforståede jokes, deler dem gerne så du kan blive indforstået.

At lave noget andre bliver glade for, det er oftest mad eller privat er det gode stunder med min datter. 

Ture til stranden, skoven og mange andre steder.

Tid til at skrive, tænke, drømme.

Når jeg formår at lege og leve mig rigtigt ind i det.

Når jeg laver mad der går op i en højere enhed på alle planer!

Når jeg kan smitte og bliver smittet med passion og glæde.

Når jeg tror på mig selv!!!

Ja det var lidt om mig, gad vide hvad du ville svare på spørgsmålet:

 

Hvad er jeg for en?

Jeg ved at jeg kun har løftet lidt af sløret for min følsomhed og usikkerhed, men jeg har vist ikke fortalt om min stædighed?

Men det kommer måske en anden gang😊.

Noget der helt sikkert vil blive vendt her igen er min mission!

For som jeg hørte Søren Bregendal sige: Jeg kan ikke holde ud at leve, hvis jeg ikke gør noget for at gøre verden til et bedre sted?

Sådan har jeg det også, men hvad er egentligt et bedre sted og er det der er lykke for mig også lykke for dig?

Et sidste råd jeg læste et sted på Vores børn’s blog var at vi alle skal være en god mor for os selv!

Vær din egen bedste mor, veninde eller hvad du nu vil kalde det. Tro på dig selv og kæmp for det bedste♥️!