Sidste arbejdsdag i år…

… og maden behøver vidst ikke mange ord med på vejen.

Men skal nok komme med detaljer😉!

Det sjoveste var at se hvordan den flotte violette grønkål( pænt modstridende navn) stod ved sin oprindelse og blev grøn, først lidt og til sidst helt grøn!

♥️ ♥️ ♥️

Den violette grønkål frigøres for stilk, brug kun det blødeste fra bladet, skæres i strimler, tykkelelse efter temperament, og blancheres (=gives et opkog)

Andebryst ridses og soigneres fri for fjer. Gnides med salt og peber.

Æbler skrælles og vendes med en smule salt og peber og lægges i bunden af ildfast fad.

Porre skæres i ringe og vaskes, tørres og sorteres i olie med salt og peber som derefter vendes med den violette grønkål. der kan spices op med hvidløg og julekrydderi efter lyst, så som nelliker, kardemomme, stjerneanis etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *