…Wall of Respect

… er opstået som udspring af den inspiration jeg finder i andre mennesker.

Det, at nogen er så megaseje og kan noget af alt det jeg gerne vil kunne, må jeg simpelthen kunne lære noget af!

Som børn, der er så fantastiske at de lære sprog (og meget meget andet) på et par år, bare ved at være sammen med os. Bare fordi jeg tilfældigvis ikke er barn mere, kan jeg vel sagtens blive ved med at lære alt muligt nyt.

Så nu har jeg sat mig for at trække på dem jeg “udsættes” for og hive det ud af dem som jeg gerne vil blive bedre til!

Og når jeg så tvivler, kan jeg tage et kig herind og blive mindet om alt det der rent faktisk godt kan lade sig gøre!!!

 🌟 🌟 🌟

Den 4. stjerne skal Joan Ørting have.

Joan kan minde mig om at passion ingen alder har!

Motivation:

Se indlæg 21.dec. 2016

🌟 🌟 🌟

WALT DISNEY

Af Disney kan jeg lære at tro på og følge mine drømme!

(se indlæg 24/10-16)

Motivation:

 Jeg eeeeeelsker Disney…

1477292288936-300x300

…fordi de universer de har skabt er helt igennem fantastiske på en skøn drømmende måde!

Som barn tror jeg ikke jeg fik set en eneste af Walt Disneys film, men Disneys Juleshow har været en del af min juleaften så længe jeg kan huske. I alle de år hvor heste var en stor del af mit liv, 26 for at være præcis, var det faktisk ret svært for mig at nå hjem og se juleshow og det siger vildt meget om hvor vigtige heste var for mig, for jeg VILLE virkelig gerne se det hvert år,det føltes lidt som om det blev rigtig juleaften når jeg så Mickey, Pluto og Chip og Chap og alle de andre😊.

I dag har jeg set en god portion Disney film og på hver deres måde er de virkelig fantastiske, men jeg synes måske nok jeg bliver lidt stram i betrækket over at vidne det kvindesyn og børnesyn der lægges for dagen. For Snehvide er da sød og smuk men mildest talt også voldsomt naiv ja helt ærlig er hun ikke helt blank?

Hvem ville blive ved med at vise så meget tillid til fremmed når man ved man har en stedmor der prøver at slå en ihjel? Askepot og Tornerose er en smule bedre, men stadig sådan lidt hjælpeløse.

Men med Belle fra Skønheden og udyret begyndte Disney virkelig at rykke. En pige der sætter sig imod og træffer sin egne beslutninger, alt imens hun ikke bliver kold, men ser det gode et uventet sted!

Og så er der historien om Tiana som jeg faktisk indrømmet ikke har set men hvor traileren klart vidner om at nu har Disney for alvor fået rødstrømpe-sparket sig selv ind i det 2100 århundrede. Pochahontas tog de store skridt på vejen, men med Tiana er det nu en helt legitim drøm for små piger, at de f.eks. ønsker at åbne deres egen restaurant!

Jeg bukker og najer for at Disney i dag viser min pige at hun skal gå efter sine drømme. At hun skal tro på sig selv, kæmpe for det hun vil og så vide at alt kan ske!

Men først må du tro på det!

Og så kan det sgu godt være at Disney er lavet for børn, men pointen er filfælme for voksne også.

Kæmp for det du tror på.

Tror du på fred i verden,så kæmp for det!

Tror du på bæredygtighed og økologi, så kæmp for det.

Tror du din lykke er at blive skuespiller (eller noget hvilket som helst andet), så kæmp for det!

Jeg planlægger at støtte min datter i at følge sine drømme. Og på vejen dertil skal vi nok få lært alt det der med tillid, ærlighed, respekt og accept, demokrati og frihed.

Og ved du hvad, jeg er slet ikke bekymret for hun er allerede bedre til af dele end jeg nogensinde har været. Så på en måde er hun allerede lidt et forbillede helt uden at vide det og helt uden at det betyder det mindste for hende, hun gør det bare uden at hun føler der går noget af hende. Ja faktisk tror jeg at hun føler hun vinder noget på at dele!

🌟 🌟 🌟

WALT DISNEY

skal have den 3. stjerne på min Wall of Respect

♥️ ♥️ ♥️

 Det med at dele har lige sat gang i en masse tanker så det må jeg bestemt summe mere over😉!

Hvordan har du det med Disney, og hvad er dit bedste minde, det kan jo godt være et nyere et af slagsen😉?

(C) All Disney photos is the property of Disney Inc. 

🌟 🌟 🌟

ASTRID Lindgren

Astrid kan minde mig om vedholdenhed!

(se indlæg 16/10-16)

dsc_0847

Motivation:

Hvem var der i din barndom sådan uden at være der rigtigt?

Ja damen der får en stjerne i dag på min helt egen personlige “Wall of Respect”, formåede helt uden nogensinde at sætte en fod i mit barndomshjem, at gøre en forskel for mig helt mærkbart. Hun fodrede min fantasi og fik mig til at galopere syngende rundt om spisebordet. Hun opfandt universer og genfortalte sin egen historie så jeg følte jeg var der selv.

Jeg er  fra lydbåndenes tid og noget af det bedste man kunne gøre på en grå dag var, at få en af hendes historier i ørerne! Senere læste jeg selv mange af hendes bøger og for lidt tid siden blev jeg færdig med Jens Andersens biografi om Astrid Lindgren. Det har bestemt ikke gjort mig til mindre fan.

Faktisk, da jeg skulle finde en rollemodel til mit bogskriverprojekt, tog det mig ikke lang tid at vælge gode gamle Astrid. For hun er da en der om nogen har kæmpet for børnene. For det at børnebøger skulle være skrevet for børneører og ikke for de formanende, moraliserende forældre der prøvede at få noget opdragelse ind af bagdøren. Hun skrev efter sit eget hoved, sin egen fantastiske og super særlige børnevenlige barndom, hvor der var fri leg i markerne uden de voksnes skarpe blik!

Astrid Lindgren blev formet i sit liv af sine egne prøvelser og brugte dem i sit forfatterskab på en fantastisk måde som alle vi andre børn fik glæde af. Hun formåede at kæmpe sig igennem kriser og komme stærkere ud på den anden side, alt imens hun hver dag stenograferede i sin seng før hun stod op og passede sit redaktørjob.

Hendes arbejdsmoral og vedholdenhed vil jeg gerne fremelske hos mig selv. Det at sætte tid af til at gøre det man brænder for og som skaber energi i en, er vist ikke sundt at holde nede og ikke prioritere!

Hun formåede, selv når hun var på ferie, at skrive om formiddagen og så komme ud og være klar på leg og eventyr om eftermiddagen!

Hun, om nogen, forstod vigtigheden af den opdragelse der sker i børneværelset og hjemmet generelt set.

At hun så oven i det blev en engageret miljø-og dyreforkæmper vidner i mine øjne bare om det kæmpe store engagement hun leve sit liv med. Hun blev ved at holde fanen højt også når det ikke var alle der elskede hende. Hun mente sit og stod ved det. Samtidig var hun gavmild og led ikke under en forudindfattethed overfor det andre nok ville have kaldt “tiggerbreve”, men tog stilling til dem og hjalp i nogle tilfælde.

Ja, du har luret mig rigtigt; jeg er kæmpefan. Grundlagt allerede som barn da jeg sang “her kommer Pippi Langstrømp” rundt om bordet og det at jeg senere blev bidt af en gal hest er måske også Astrids værk, ligesom min passion og interesse for børn og den betydning vi voksne har i børneliv, måske også er grundlagt i samhørighed med Ronja og Madicken, Tvebak og Jonathan, Emil og Ida, Lisa og Pippi.

Gad vide om Astrid Lindgren ville være blevet blogger hvis hun havde været på min alder i dag, hmm?

Og gad vide om hun var blevet ved hvis hun ikke blev læst?

Ja det tror jeg faktisk, for hun ville gerne give sin mening til kende overfor vigtige emner, så hun ville sikkert have skrevet på sin blog og henvist til den hvis folk ville vide hvor hun stod og hvad hun syntes!

Men kære Astrid…

Hvad skal jeg gøre når jeg tænker at jeg ikke arbejder hårdt nok på mit projekt, men lige er gået ind i endnu en blogfase, hvor jeg blogger mere end arbejder på bogen? Skal jeg work-with-the-flow, eller skal jeg fremtvinge en større vedholdenhed og sætte mig med projektet også når det ikke er det jeg har mest lyst til og ikke føler mig inspireret?

Hvad synes du, hvad vil du svare på det spørgsmål, når nu Astrid ikke så godt kan svare?

Arbejd vedholdende eller kun i inspirerede øjeblikke?

Hvordan gør du men dine drømmeprojekter?

Min største frygt er vist at jeg aldrig bliver færdig og får det produkt jeg ønsker!


🌟 🌟 🌟

MASHA VANG

Masha husker mig på at det godt kan betale sig at være fræk!

(se indlæg 9/10-16)

dsc_0851

Motivation:

Dyb respekt har jeg virkelig for de der formår at køre en selvstændig business, som samtidig giver dem et rigtig fint overskud at leve af.

At det så samtidig er en der gør en ekstraordinær indsats for people in need så er jeg bare nød til at tage hatten af!

For hvor jeg, lever i et evigt dilemma med mig selv, om at jeg er bange for at jeg er all talk and no action, er her en kvinde der giver den max. gas og vist egentlig altid har gjort det!

En kvinde, der ligegyldigt hvad man måtte have af holdning til hendes person, har vist at hun kan skabe omtale og brande sig selv og på den måde i dag er et sted hvor hun er sin egen boss og samtidig bruger sin kendthed på at hjælpe og skabe opmærksomhed om børn i Afrika etc.

En kvinde der nok af mange er blevet regnet for temmelig blank og blond.

Men som i dag køre Danmarks største blog og lever af det!

Selvom jeg faktisk hader reklamer på bloggene så må jeg jo også erkende at det giver bloggeren mere mulighed for at dedikere al sin tid til at optimere og skabe kvalitet i sit blogunivers!

Uden reklamer og affiliates ville der ikke være megen plads og tid, for de professionelle bloggere til at skrive gode indlæg. De ville ende med at bruge al deres tid med selv at poste sponsorerede indlæg og skrive anbefalinger for producenter. Og jeg kan ikke tale for andre, men jeg blogger ikke for at reklamere, men for at trænge igennem med mit livssyn og forhåbentlig påvirke og inspirere en enkelt eller to♥️!

Så tiltråds for mængden af reklamer, som vist er det eneste jeg kan finde at blive irriteret over, må jeg sande at hun er f…  sej hende her!!!

Har du gættet hvem min respekt går til i dag?

MASHA VANG

♥️ ♥️ ♥️

Hun er og blive helt særlig dygtig til at skabe opmærksomhed om sig selv og det hun kæmper for.

Klart et forbillede hvad blogging angår.

Hvem er dit forbillede eller rollemodel eller hvad du bruger for et navn til at dække over de der helt særligt inspirerende mennesker der bare formår at rykke?

Endnu en til to-do-listen:

Skrive et ugentligt eller månedligt indlæg om en inspirerende person.